Na zahradu bazén? Proč ne?

Pokud máte na zahradě kousek volného místa, kde navíc svítí sluníčko, neváhejte a pořiďte si bazén. Zajistíte vašim dětem a vnukům tolik zábavy, že budete mít problém je přesvědčit pro jiný program. A sami si ho také užijete. Pro jaký bazén se rozhodnout? Vždyť na trhu existuje nabídka nepřeberného množství různých bazénů, jejich velikosti, technologií i doplňků. Co je tím, klíčem k rozhodnutí pro daný typ? Asi se nebudete divit, ale tím klíčem je hlavně cena. Když pominu vyloženě dětské bazény a bazénky může se cena bazénu i s vybavením pohybovat od asi pěti tisíc korun. Strop prakticky neexistuje.

Voda má krásnou barvu

Za těch pět tisíc pořídíte bazén, většinou kruhového tvaru s nafukovacím límcem. Ten díky fyzikálním zákonům sama voda vznese do výšky a nechá ho za sebou vytáhnout samotnou plastovou nádrž bazénu. Řešení je to velice elegantní, ale samozřejmě má svá úskalí. Třeba když v bazénu uklouznete a upadnete na nafukovací límec. Ten váhu vašeho těla neudrží, a dojde, než se zase postavíte, k částečnému vylití vody. Není to žádná hrůza, ale když se vám to stane vícekrát, musíte stále vodu doplňovat.

Nic méně, límcové bazény, jsou asi nejprodávanějšími v segmentu zahradních bazénů.

Dalším typem jsou bazény, jejichž nádrž nesou různé konstrukční systémy. Opět je zde problém s možným poškozením konstrukce.

Zapuštěný bazén

Oba uvedené typy bazénu mají rovněž malinko problém s životností. Je možné, že při ne úplně správné údržbě se takový bazén za pár let protrhne.

Jinak je to u plastových samonosných bazénů, které jsou z tvrdého plastu, ne nepodobném klasickému laminátu. Tyhle bazény již něco vydrží. Jsou konstruovány jako volně stojící, ale esteticky elegantnějším řešením je zapuštění do úrovně pozemku.

V každém případě si tyto bazény vyžádají i určitou úpravu pozemku v jejich okolí. Minimum je dobrá, protiskluzová dlažba. Pro tyto bazény je vhodné i zastřešení. Zamezí znečišťování vody bazénu a udrží teplotu vody déle teplou. Razantně prodlouží koupací sezónu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup